2012. október 3., szerda

Az IH rendezvényközpont októberi programajánlata

Az IH Rendezvényközpont október hónapban is színes programokkal várja látogatóit. Könnyűzenei koncertek, pályaválasztási napok, új és régi formációk, magyarnóta, operett, színházi előadások kínálatából válogathatunk az ősz második hónapjában.






Október 4-5.
„Merre tovább, melyik úton” –  Pályaválasztási kiállítás és vásár

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az idei esztendőben is megrendezi hagyományosan nagysikerű megyei pályaválasztási rendezvényét a 2012/2013. tanévben tanulmányaikat befejező általános és középfokú oktatási intézmények tanulói részére


Október 9. és 10., 19. óra
BÁRcsak: zsebrevü

Bródy János slágereinek felhasználásával, írta Janik László
Bárcsak…Végtelen mennyiségű folytatást tudnánk a szó után írni. Éva és Béla furcsa páros. Évtizedes barátságuk kimagyarázhatatlan. Az egyik precíz, pontos, visszahúzódó, a másik szórakozott, harsány és slampos. Mi köti mégis össze őket? A BÁR. Ahol esténként fellépnek. A BÁR. Ami külön világként súlyosodik az életükre. A BÁR. Ahol elbújhatnak és szem előtt lehetnek, ahol játszhatnak és pihenhetnek, ahol panaszkodhatnak és vigaszt nyernek. Csak a BÁR. Ahol minden sóhaj úgy kezdődik: bárcsak.
Egy felhőtlen este sok szerelemmel, humorral és persze remek zenékkel, amelyek a '80-as '90-es éveket idézik. Éva: Márkus Judit. Béla: Janik László
Belépő: 2000 Ft


8. Fool Moon Nemzetközi A’cappella Fesztivál

A „Fool Moon” Nemzetközi A’cappella Fesztivált – számtalan külföldi verseny és fellépés tapasztalatait hasznosítva - a Fool Moon vokálegyüttes alapította 2004-ben, Szegeden. Jelenleg is ez az első és egyetlen ilyen jellegű rendezvény Magyarországon, amely már az első évben nagy sikernek örvendett: a hazai és külföldi előadók teltház előtt mutathatták meg, milyen régi és új irányzatok születtek a műfajon belül. A fesztivál elmúlt éveiben a közönség megismerkedhetett a magyar acappella éneklés legnagyobbjaival klasszikus és könnyűzenei vonalon egyaránt, és többször is álló ovációval üdvözölte a külföldi a’cappella zene és beatbox kiválóságait. A fesztivál keretein belül a Fool Moon hangsúlyt fektet a műfaj szélesebb körű népszerűsítésére is, az A’cappella Zene Története című filharmóniás előadásuk is bemutatásra került, és kisebb klubkoncertek során a feltörekvő, fiatal együtteseknek is lehetőséget biztosít a bemutatkozásra. A fesztivál utolsó napján a Fool Moon és olasz vendégeik Hódmezővásárhelyen lépnek fel.

Október 11. 20 óra
„Viva la vita!” – A Fool Moon és az á la c’ARTe „Fool Feature” című műsora
Az idén a Muzsikáló Udvarban első alkalommal debütáló produkció a Fool Moon és az á la c’ARTe kórus közös munkája. A „Fool Feature” elnevezés az egész estés filmek világára utal, az érdeklődők számára előrevetítve – ezen az estén filmzenéket hallhatunk. A koncert folyamán a könnyed magyar filmzenék mellett elhangzanak olyan szimfonikus darabok kórus- és a’cappella átiratai is, mint a Gyűrűk Ura, Indiana Jones, Star Wars vagy A Szakasz.
Az á la c’ARTe független professzionális zenei társulás, kamarakórus, kreatív gondolkodó együttes s ezzel hiánypótló szerepet tölt be Magyarország zenei életében. Tagjai fiatal hivatásos énekesek, akik a megszokottól eltérően magas szintű elméleti képzésben is részt vettek, ennek köszönhető az együttes széles repertoárja, mely a klasszikus kórusirodalmon kívül zenekari, vagy hangszeres műveket, filmzenét, könnyűzenét is tartalmaz. Az á la c’ARTe kifejezés hagyományosan az étlapról szabadon választást jelenti, esetükben erre a széles műsortárra utal, melyből a vendég tetszése szerint választhat. Nincsenek előre kitalált A és B menük, vagy lejárt szavatosságú olcsó összetevők. Étlapjukon a világ összes nemzet konyhája és ételkülönlegessége szerepel.

Október 12. 20 óra
„Viva il vino!”
20.00: Sixtones (HU)
21.00: Vivat Bacchus! (HU)

A fesztivál minden évben lehetőséget ad egy-egy új formáció bemutatkozására. A Sixtones 2012 márciusában alakult meg Budapesten. A hat fiatal énekes több stílusirányzat felé indította el együttesét, repertoárjukban megtalálhatók dzsessz-sztenderdek, könnyűzenei feldolgozások, és filmzenei átiratok is. Az együttes művészeti irányainak csak az a’cappella műfaj szab határt.
A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. Hazánk egyik legnépszerűbb és legkedveltebb a’cappella együttesének repertoárjában felfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll,- mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaik túlnyomó része saját szerzemény. Tehetségükre több elismert előadó is felfigyelt: Ákos „Még Közelebb” című dupla platinalemezes alkotásán énekelték a vokál szólamokat és kísérték a zenészt 18 állomásos koncertkörútján. Énekeltek együtt Demjén Ferenccel és a V’Moto-Rock legendás zenekarral, Rúzsa Magdival, St. Martinnal és a Bolyki Brothers-szel is. Lemezeiken közreműködik többek között Ákos, Sasvári Sándor és Pállfy István. A Vivat Bacchus Énekegyüttes mindig vidám és szórakoztató műsoraival mára elengedhetetlen „tartozékává” vált a magyar borkultúrának.
 

Október 13. 20 óra
„Viva l’amore!”
 20.00: Fool Moon (HU)
21.00: Mezzotono (IT)

A Fool Moon vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden, és azóta - hazánkban egyedülállóan – a popa’cappella, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés popzenei műfaját népszerűsíti Magyarországon. Első lemezük „Csillagok...” (2003, Warner-Magneoton) címmel került a boltokba, melyen magyar slágerek feldolgozásai hallhatók, de a csapat énekel angolul, olaszul, franciául sőt, „A’cappelland” (2008, MDB Records) című nagylemezükön még bantu nyelven is, olyan előadóktól mint Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton.
Nyolcéves pályafutásuk alatt felléptek Magyarország legelismertebb előadóival, többek között Presser Gáborral, Szolnoki Péterrel, Malek Andreával vagy Edvin Martonnal, és 2008-ban képviselték Magyarországot Csézyvel a belgrádi Eurovíziós Dalversenyen. Nyugat-Európa fesztiváljainak állandó fellépői, de koncerteztek már Tajvanban és Dél-Koreában is.
2005-ben a Fool Moon első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A’cappella Versenyen, Európa legrangosabb ilyen jellegű megmérettetésén, így a kontinens legjobbjai közé emelkedhetett, 2006-ban pedig a VI. Tajvani Nemzetközi A’cappella Versenyen kapott első helyezést és két különdíjat.
Az „A’cappelland” című lemezen található „Szerelem, szerelem” című népdalfeldolgozás a King’s Singers együttes és más rangos csapatok átirataival együtt kapott jelölést 2008-ban a Nemzetközi CARA díjra legjobb folk/népdal kategóriában.
A vokális zene népszerűsítése céljából 2005-ben életre hívták Szegeden a „Fool Moon” Nemzetközi A’cappella Fesztivált, az első ilyen jellegű rendezvényt az országban, mely a nagy sikerre való tekintettel évente megrendezésre kerül.
A Fool Moon együttes, immár nyolcadik éve, ismét egy nagynevű külföldi előadót mutat be a magyar közönségnek. A Mezzotono az olasz könnyedséget és életvidámságot varázsolja a színpadra, saját dalaikkal, illetve ismert olasz dalok feldolgozásaival. A Mezzotono tagjai az olasz muzsika valódi követei: világszerte több turnén, neves zenei fesztiválon és a’cappella versenyen vettek már részt. Vonzerejük részben repertoárjuknak köszönhető, amelynek fő motívuma az olasz zene sokszínű újraértelmezése. Másrészt pedig eredeti előadásmódjukban rejlik: koncertjeiken a közönséget hamisítatlanul vidám olaszos – sosem – sosem tolakodó – stílusban vonják be az éneklésbe.
A Mezzotono művészete minden korosztályhoz elér, s bármilyen olasz vagy külföldi helyszínen megállja a helyét jazz és klasszikus zenei fesztiválokon is. A Mezzotono csak néhány éve létezik, ám máris több nívós olasz TV-műsorban szerepelt, világszerte több színházban is fellépett és Európa-szerte, valamint több ázsiai országban is több száz koncertet adott már.
A csapat legsikeresebb versenyszereplései között szerepel a 2008-as grazi Ward Swingle a’cappella versenyen kapott aranydiploma és a varesei Nemzetközi „Solevoci” a’cappella fesztiválon szintén 2008-ban elért első helyezés.
Mezzotono, a kis olasz zenekar hangszerek nélkül, most először látogat hazánkba: koncertjük az a’cappella zene, a könnyed humor és az olasz kultúra ízes keverékét ígéri.
Belépő:
csütörtök: 2600 Ft, elővételben 2200 Ft
péntek: 1300 Ft, elővételben 1000 Ft
szombat: 2600 Ft, elővételben 2200 Ft
Délmagyarország hűségkártyával 20% kedvezmény!


Október 14. vasárnap
Hódmezővásárhely, Mozaik Mozi 20 óra
20.00: Fool Moon (HU)
21.00: Mezzotono (IT)
Belépő: 2200 Ft, elővételben 1900 Ft

Október 14., vasárnap 15 óra
Magyarnóta- és operett délután

A Magyar nótaszerzők és Énekesek Dél-magyarországi Egyesületének nótadélutánja. Jegyek válthatók a Cserzy M.u 11. szám alatt 1100 forintos egységáron hétfőtől péntekig 8.00és 15.00 óra között, valamint az előadás előtt egy órával a helyszínen.
Belépő: 1100 Ft

 Október 14., vasárnap 20 óra és október 15., hétfő 19 óra
Színházi esték – Rideg Sándor: Indul a bakterház, vígjáték két részben

A filmvászonról jól ismert Regős Bendegúz kacagtató történtét ezúttal Korognai Károly rendezésében láthatja a közönség.
Belépő: 2500 Ft

Október 17. és 31. 19 óra IH Café
Dr. Rock Klubja

 A közös zenehallgatások házigazdája Pleskonics András (Plesi) alias Dr. Rock várja az egyetemi hallgatókat és az érdeklődőket. A jó hangzás a minőségi zeneélmény feltétele – ennek jegyében szolgálják a zenés estek a „zenehallgatás kultúrájának” igényeit, ami az egyetemi tantárgynak is alapvető jelmondata.
Dr. Rock az elhangzó zenék kapcsán érdekes ismertetőkkel, történetekkel szolgál majd estéről estére. Lesz lehetőség egyes zenedarabok mélyebb elemzésére, a különböző feldolgozások bemutatására, akár a klub látogatóinak saját kedvenceit is sorra véve. Terveink és az igények szerint alkalmanként a bakelit lemezgyűjtők is bemutathatnák féltett kincseiket. Egy évek óta működő zeneorientált baráti kör szélesítése a szándékunk, vidám hangulatú, játékokban bővelkedő estjeinkkel pedig olyan élményeket kínálunk, amelyeket csak közösségben élhet át az ember és amelyekre általában kevés időt fordítunk rohanó életünkben.
A belépés ingyenes!

 2012. Október 18., csütörtök 19 óra, IH Café
Gitárhősök éjszakája
 A minőségi élő zene válogatott produkcióinak sorozatát nyitó esten a hatvanas évek legendás gitárzenekaraira emlékezünk. Még a beatzene nagy robbanása előtt váltak a gitár hőseivé azok a rendkívül dallamos és örök értékű számokat játszó előadók, akik utat és mintát mutattak az utánuk jövő gitáros nemzedékeknek. A svéd The Spotnicks, az egyéni hangú amerikai gitáros, Duane Eddy és a The Ventures, valamint a brit The Shadows még az ötvenes évek végén indultak, hogy tündöklő pályájukat berepüljék a rocktörténet  egén.  Arra, hogy mennyire hallhatatlan szellemet és hangzást hagytak maguk után, az is bizonyíték, hogy napjainkban is rendre alakulnak a rájuk alapozó emlékzenekarok. Csak a Dél-Alföldön, az utóbb években  két zenekar is alakult a nagy előd instrumentális zenekarok hagyatékának  megőrzésére és frissen tartására. Egymástól 60 km-re, Orosházán és Szegeden is alakult egy-egy, többgenerációs zenekar, akik a „vezércsillag”, a Shadows valamelyik számával keresztelkedtek meg.

KON TIKI  (Orosháza)
2010 decemberében alakultak, több zenekar válogatottjaként. Azóta több Békés megyei rendezvényen szerepeltek szép sikerrel.
Az együttes tagjai:
Fehér Béla – gitár
Tóth István – gitár
Kovács Zoltán – billentyűsök
Csizmadia Sándor – basszusgitár
Szőke Szabolcs – dob

THE YOUNG LOVERS
Az idén februárban állt össze a zenekar,  a szintén több zenei  világ szegedi  örökifjú „nagy öregjeiből”
Mottójuk ennek megfelelően:  „A hatvanasok játsszák a hatvanas évek zenéjét!”
Dr. Nagy Péter – gitár
Tárkány Imre - ritmusgitár
Bokor András – basszusgitár
Várnai Szilárd – dob
T. Kiss Szilárd - billentyűk
Várnai Szilárd – dob
Belépő: 1000 Ft


Október 20-21. TOUREX Spa Wellness és Gyógyturisztikai Kiállítás és Természetgyógyász Napok
 Az előző évek sikereire alapozva a már hagyományos kecskeméti helyszín mellett idén először Szegeden is megrendezésre kerül a kiállítás, melynek az IH Rendezvényközpont ad helyet, míg az előadások a szomszédos  Pick Söröző és Étteremben kerülnek megrendezésre.
A Természetgyógyász Napok témája: A rák gyógyítható!
Díszvendég: prof. dr. Dávid Tamás
Előadása címe: CoD™ Orthomolekuláris Rák-Terápia Rendszer®
klinikai orvoslás & holisztikus eljárások – A JÖVŐ ÚTJA!

Bemutatók: gyerekjóga, gyógyító érintés, Mauri-masszázs, nyirok-masszázs, shiatsu (japán masszázs) és do-in önmasszázs gyakorlatok
Állapotfelmérések: biorezonancia, véranalízis, fülkamrás állapot, aura-fénykép, szív-diagnosztika, szív-stressz mérés.
Természetgyógyászok: grafológus, reflexológus, csontkovács, akupunktúra
Egészségügyi szolgáltatók: K.Casa Fortuna – Rekreációs központ, Kecskeméti Fürdő – uszoda, élményfürdő, wellness, Claritas Alapítvány, XENIA Hungary Kft.

Nyitva: szombat 10-18 óra, vasárnap 9-18 óra.
A kiállításra a belépés ingyenes, az előadásokra a napijegy 999 Ft.

Október 24., 19 óra
Dalok a zongora mellől – Tandi Flóra koncertje
 Tandi Flóra fiatal énekesnő neve már ismert lehet a szegedi közönségnek,hisz negyedik alkalommal tartja egész estét betöltő koncertjét az Őszi Kulturális Fesztivál programjaként az IH Rendezvényközpontban. Az igényes könnyűzene hazai képviselőjének idei estje a Dalok a zongora mellől címet viseli, melyen készülő albumának dalai is hallhatóak lesznek. Mint minden évben, különleges vendége is lesz az estének, aki a szegediek nagy örömére idén a Kossuth-díjjal kitüntetett Miklósa Erika lesz. Tandi Flóra mentoraként a művésznő örömmel tesz eleget a meghívásnak, és első közös duettjüket is a koncerten hallhatja majd a közönség. A világhírű koloratúrszoprán 1991-ben az Éj királynője áriájával nyerte meg A varázsfuvola-énekversenyt Szegeden, majd az itteni konzervatóriumból indult a Metropolitanig vezető világkarrierje. A koncertre Másképp címűn albumáról hallható dalokkal készül. Az esten közreműködik Nagy Imre Erikkarmester, zeneszerző, Demeter László operaénekes, Molnár Gábor zeneszerző,a Fool Moon vokálegyüttes tagja és Márton Gergely, a JackDanimalZ zenekar tagja.
Belépő: 2200 Ft, SZTE-s diákigazolvánnyal 1200 Ft

Október 25., 19 óra
Életünk dalai: Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán duettkoncertje
Életünk dalai címet viseli Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán új koncertje, mellyel Szegeden az IH Rendezvényközpontba látható 2012. október 25-én. A műsorba, a címhez hűen a két művész életét meghatározó dalok kerültek, amelyek egy-egy fontos állomásra emlékeztetik őket és természetesen nagyon kedvesek számukra.
A művész-házaspár úgy gondolta, összeszedi azokat a dalokat, amelyek életük egy-egy fontos eseményéhez, pillanatához, gyerekkorukhoz kötődnek. „Van 5-6 olyan dal, amelyet már úgymond elvár tőlünk a közönség, ehhez kerestünk olyanokat, amelyek passzolnak hozzájuk és a musicalszerető közönség is kedvel. Így került a műsorba többek között Katona Klári, V’ Moto Rock, Hungária és Neoton is. A koncerten a saját életünket meghatározó dalokat énekeljük el, melyek között szerepelnek olyanok, amiket szüleinktől kaptunk útravalóul, hiszen mindketten zeneszerető családból származunk.”
A musical duett koncertekhez képest ennek szélesebbek a műfaji határai, Szinetár Dóra például egy Piaf-sanzont is előad majd. „Régebben anyukámmal sokszor elmentem a fellépésére, ő szokott sanzonokat előadni, amelyeket nagyon megszerettem. A jövőre bemutatásra kerülő Edit és Marlene kapcsán pedig az én életembe is bekerült Edit Piaf. Ezen kívül fogunk énekelni Máté Pétertől is, aki pedig Zoli gyerekkorát határozta meg. A dal a Papp László Sportarénában már elhangzott, ahol a technikának köszönhetően Zoli Máté Péterrel énekelte a dalt, most azonban velem adja elő.”
A művészek a már ismert slágerek mellett saját dalaik közül is előadnak párat, például Bereczki Zoltán szólólemezéről, az Álomképről hallhatják majd az eredetileg Tóth Gabival fölénekelt duettet, „A holnap másé már”-t, ezúttal azonban Szinetár Dóra lesz a partner.
Mivel a házaspár rajong a Disney-musicalekért, mesékért, ezúttal sem maradhat ki egy új rajzfilmsláger a műsorból, így az Aladdin, a Tarzan és A Szépség és a Szörnyeteg után most az Egyiptom hercegéből adják elő Whitney Houston és Mariah Carey duettjét, a When you believe magyar változatát, amelynek szövegét Orbán Tamás írta. A szövegírónak más dala is elhangzik a koncerten, többek között A szerelem él, amely a Duett albumon már hallható volt. „Ez egy új utat nyit abba az irányba, amit az Ajándékkal megpróbáltunk elkezdeni. A szerzők Szabó Zé, Sebastian Armand, illetve Johnny K. Palmer, aki az eredeti szöveget írta. Egy új élet új dala ez…” – mondta Bereczki Zoltán.
Az alapvetően duettekből álló műsorban két-két szólószámot is hallhatnak majd a nézők, Szinetár Dóra a Padam mellett egy olyan musical-slágert is előad, amelyet körülbelül tíz éve énekelt utoljára, és már azelőtt is nagyon szerette, mielőtt eljátszhatta a szerepet. „Ehhez a darabhoz kapcsolódik megismerkedésünk Zolival, de ettől függetlenül is nagyon kedves számomra, ha valaki szereti a musicaleket, akkor ez is tetszeni fog neki.” Bereczki Zoltán is két szólóval készül a koncertre, az egyik nem meglepő módon egy Michael Jackson-medley, amit szinte már elvárnak tőle, a másik pedig egy olyan dal, amelyet már ezerféleképpen feldolgoztak, a címe Song for you, a műsorban azonban magyarul fog elhangozni.
Ami pedig az egyes dalok fölkonferálást illeti, nincs könnyű helyzetben Dóra és Zoltán, hiszen csupa olyan zeneszámot választottak, amelyekhez rengeteg emlékük fűződik, és órákon át tudnának mesélni… Izgalmas vállalkozás tehát a műsor, aki teheti, látogasson el Szegedre 2012. október 25-én és ismerje meg a házaspár életének legfontosabb állomásait és az ahhoz fűződő dalokat!
Belépő: 1-15. sorig 3000 Ft, 16-26. sorig 2500 Ft

Október 25., 18 óra (Belvárosi mozi)
Vámos Miklós Rock & Blues Band  koncert és könyvbemutató
A Vámos Miklós Rock & Blues Band megalakulása két véletlennek köszönhető: Bornai Tibor egy szép, vagy inkább egy csúnya napon úgy érezte, hát- és derékfájása erősen akadályozza abban, hogy súlyos hangszerét (keyboard) be- és kiemelje az autó csomagtartójából, ha szóló fellépésre megy. Úgy döntött, megtanulja a számait gitáron, az sokkal könnyebb tárgy.
Vámos Miklós negyvenkét évnyi pengetési szünet után megvette élete első Fender gitárját. Kottatartót akart beszerezni az egyik kisfia számára, de elcsábult.
A kéttagú zenekar repertoárjában a résztvevők együtteseitől (KFT, Gerilla) csupán egy-egy dal szerepel, a többi világszám Elvis Presley, Eric Clapton, Lennon-McCartney, Eric Burdon, Szörényi-Bródy, Tolcsvay-Bródy. Az idegen nyelvű szövegek mindegyike elhangzik a zenekar névadójának fordításában. Haverok. Buli. Mantra. 
Belépő: 2500 Ft, SZTE-s diákigazolvánnyal 2200 Ft

Október 27., 19 óra
Kiscsillag lemezbemutató koncert
„Idáig tudom a történetet” címmel októberben több állomásos turnéra indul a Kiscsillag. A zenekar ezúttal nem csak áthangszereli eddig jól ismert dalait, de Papp Sándor Zsigmond író-újságíró és vendégeik bevonásával egy merőben szokatlan műsorral szeretné meglepni rajongóit.
„Mindenkinek vannak történetei, vagy saját alapanyagból, vagy barátok, ismerősök életéből, jól végződik, rosszul végződik, folyamatban lévők, viccesek, tragikusak, vagy viccesek-tragikusak. Sokszor attól függ, milyenek aznap, hogy hogy kezdjük el, hol hagyjuk abba, kiről és miről, miért és kinek mondjuk. Begyakoroljuk őket, csiszolódnak, tömörödnek, ha nem elég színesek, hozzágondolunk egy másik hasonló sztoriból egy árnyalatot, míg a végén magunk se tudjuk, mikor és hol is volt, kivel történt és pontosan mi is. Illetve tudni véljük, de az már nem lényeges. Ekkor a történet már önmagában áll, levált az életről és lehet akár belőle mese, novella, vers, sőt még dal is. Ezen az estén dalok között, dalokban mesélünk el különböző halmazállapotú történeteket, verseket, novellákat - nem sokat, csak egy párat - amiből dalok születtek,vagy olyanokat, amik dalokról jutottak eszünkbe. És hogy összeérnek-e a szálak valahol? Persze. A végén” – nyilatkozta a turné kapcsán Lovasi András, a Kiscsillag fő dalszerzője.
A kísérletben a koncerteken a zenekar tagjain kívül részt vesz Vedres Csaba zongorista (ex-After Crying) is, aki legutóbb egy koncert kedvéért abban is segédkezett, hogy elkészüljön a Kiscsillag néhány dalának szimfonikus átirata is. Az újszerűség és a meglepetés tehát ezúttal több mint garantált. 
Jegyár: elővételben 1700 Ft, a koncert napján 2000 Ft

Október 31., szerda 19 óra, (Belvárosi mozi)
Quimby Teátrum
A 2011-ben húsz éves Quimby hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt eseményszámba mennek. Olyan formáció melynek lemezeire, zenéire és – ami legalább ennyire fontos – szövegeire nem lehet nem odafigyelni. A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. A zenekar lemezei többpetéjű ikrek – a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok – de ugyanaz az érzékenység és energia.
Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, s bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületire. Dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez köthető két korábbi színházi előadás zenéje - a 2003-ban a Vidám Színpadon bemutatott Ahogy teszik című darabé és az ugyanott évekig játszott Vízkereszt vagy amit akartok című előadásé, utóbbiban a zenekar a színpadon, az előadás részeként, élőben adta elő a dalokat –, Teátrum-fellépésein saját programját is színházi közegbe emeli, néhanapján pedig költőkkel együtt lép színpadra. A Quimby - mely 2009 tavaszán, ötszámos „maxi+”-t adott ki (rajta az Ajjajjaj című sláger), 2009. decemberben pedig a dupla Lármagyűjtögetővel állt elő (melynek egyik lemeze CD, három új számmal és több régi dal átdolgozásával, másik korongja pedig koncert DVD) – 2010. decemberében jelentette meg legújabb stúdióalbumát, a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország című nagylemezt. 
Belépő: 3500 Ft

Novemberi előzetes

November 4.         Magyarnóta- és operett délután
November 5.         A lélek dalai - Meditatív koncert
November 8.         Zorán : Körtánc - Kóló lemezbemutató koncert
November 9-10.    Jazz napok
November 16.       Mentés Másként Trió
November 16.       Halász Judit koncert
November 17.       Depresszió, Alvin és a Mókusok közös turné, 2012.
November 18.       Nemzetközi Wing Tsun Kung Fu Gála
November 26.       Lövölde tér – Kern András koncertje
November 28.       Harcsa Veronika koncert
November 30.       „55 éves jubileum” – a Benkó Dixieland Band koncertje 

Jegyek kaphatók: IH Rendezvényközpont
Szeged, Felső Tisza-part 2. 62/423-638
Belvárosi mozi – Szeged, Vaszy Viktor tér. 3.
További információ: www.ihrendezvenykozpont.hu