2012. szeptember 8., szombat

Aquamarin – víz, ami mindenkinek kék

Vízadagolók a Bánffi-szódától

„Az vagy, amit megeszel” – de amit iszunk, az is szervezetünk működését döntő mód tudja befolyásolni. A víz biológiai jelentősége óriási, a földi élet elképzelhetetlen nélküle, a sejt- és testnedvek legnagyobb részét is víz alkotja. De egyáltalán nem mindegy, milyen vizet is iszunk!







Az ideális ivóvíznek színtelennek, átlátszónak kell lennie. A vízbe kerülő vas-oxid-hidrát vörösessé, az algák zöldessé, a tőzeges talaj sárgássá festi, míg az algák, baktériumok, agyag, és homok zavarossá tehetik a vizet.
Víz 
A víz a hidrogén és az oxigén vegyülete, kémiai képlete H2O (dihidrogén-monoxid). Olvadáspontja: 0°C, forráspontja: 100°C. A „víz” megnevezés általában a szobahőmérsékleten folyékony állapotra vonatkozik, szilárd halmazállapotban jégnek, légnemű halmazállapotban gőznek nevezik.

A szegedi „vízgyártók”

A Bánffi-szóda nemcsak a nagy múltra visszatekintő szikvizet gyártja, hanem immár négy éve – kihasználva a szódavízkészítéshez alkalmazott tisztítási technológiát – Aquamarin fantázianéven ballonos ivóvizet is készít.
Tulajdonképpen hálózati vízről van szó, amit egy nagyon komoly szűrőrendszeren keresztül tisztítanak meg minden szennyeződéstől. A vízhálózatból bejövő vizet először egy mikroszűrőn keresztül vezetik át, mely a milliméter ezredrészénél is kisebb szennyeződéseket nem engedi tovább. Ezt követően egy ipari ezüsttel impregnált szénszűrőn vezetik keresztül, ami a szaganyagokat és a benne lévő klór 98%-át kivonja a vízből, majd egy újabb mikroszűrőn halad át, hogy eljusson két UV-fényes csírátlanítóba. Ezeknek a szűrőknek a teljesítménye egyenként 3 m3/óra, viszont a szikvízüzem egy óra alatt csak 1 m3 vizet használ fel. Ennek következtében a palackozott víz teljesen szennyeződés, szag és csíramentes lesz, amit rendszeresen, laboratóriumban ellenőriztetnek.

A ballonos víz az otthonokban is
A megtiszított vizet 19 literes műanyag ballanokba palackozzák, melyeket a fogyasztók megvásárolhatnak, vagy a cég a fogyasztás helyére szállít. A víz különböző vízadagolókon keresztül fogyasztható, ilyenekkel találkozhatunk orvosi rendelőkben, gyógyszertárakban, telefontársaságok és közüzemi szolgáltatók ügyfélszolgálatán, nagyobb cégeknél.
Az automata vízadagolók is megvásárolhatók, azonban sokan ezt nem akarják vagy nem tudják megfizetni. A Bánffi-szóda ezért legújabb akciójában a ballonokra szerelhető vízadagolóval együtt kínálja Aquamarin termékét. A konyhába, kisebb irodákba berakva, a kézi vízadagolóval máris fogyasztható az egészséges, tiszta ivóvíz.
Az akció keretében egy vízadagolót és egy megtöltött 19 literes ballont 6000 forint helyett engedménnyel, 3500 forintért lehet a cégtől megvásárolni. A későbbiekben pedig már csak a palackcseréért kell fizetni, ami 1000 forintba kerül. Három ballon rendelése esetén viszont már házhozszállítás is kérhető, sőt a havi húsz ballonos forgalomnál a huszonegyedikért már nem kell fizetni. A vízadagolókra a cég egy éves garanciát is vállal.
Nagy előny, hogy a ballon könnyen szállítható, nem keletkezik háztartási hulladék a PET-palackos ásványvizektől, ráadásul a tiszta víz nem okoz semmiféle gyomorpanaszt, vagy épp vesekövet.
Széles körben gyorsan, áram nélkül is használható
A kézi vízadagolós ballonokat háztartásokba, kisebb irodákba ajánlják, és olyan helyekre is, ahol kültéren folyik a munkavégzés. A vízadagolós megoldással mindig tiszta és friss marad a víz, nem keletkezik felesleges hulladék, és – ami nem utolsó szempont – a zárt rendszernek, és az adagolásnak köszönhetően nem vész kárba semmi.



Az Aquamarin 19 literes palackjait és a vízadagolót Szegeden,
a Földmíves utca 7. szám alatt lehet cserélni,
vagy a 62/443-472-es telefonon illetve
a Bánffi-szóda weboldalán lehet rendelni