2012. december 4., kedd

Bizarr Babák korhatárral a REÖKben

Sötét ösztönökről szól a REÖK legújabb szobaszínházi produkciója: pszicho-horror előadáson borzonghatnak a nézők december 10-én, hétfőn 19 órától.



George Michael és Christina Aguilera is ihlette a Babák című előadást, mely december 10-én, hétfőn 19 órakor kerül színre a REÖK-ben. A Genet-darabból, A cselédekből született produkció két testvérpár furcsa életét mutatja be, akiket sakkban tart úrnőjük. Az abszurd drámák egyik legjelesebbike bizarr, felkavaró fantáziavilágot elevenít meg. Az előadás szinte egy pszicho-horrordráma: sötét és gyilkos ösztönöket szabadít fel a három szereplő kapcsolatán keresztül. A rendező, Fodor Annamária nem mindennapi világot teremtett a költői szépségű drámanyelv és a halálos romlottságot bemutató cselekmény segítségével.



MaNNA és a Budapest Bábszínház

Az előadás a MaNNa és a Budapest Bábszínház koprodukciójában jött létre. Alakjait ugyan hús-vér bábszínészek játsszák, remekül érvényesül a bábszínházi műfaj is, hiszen – ahogy Bóta Gábor kritikus lelkes írásában kifejti – „megmozdítanak ruhákat, jókora próbababákat, időnként élőként, személyként kezelik a holt anyagot, miközben maguk olykor próbababákként viselkednek”. Érdekesség még, hogy az úrnőt Bercsényi Péter játssza, így emelve ki a karakter diktátor személyiségét. Bohoczki Sára és Mórocz Adrienn alakítják a szolga-szörnyetegeket.

„Azért megyek színházba, hogy lássam magam a színpadon (egyetlen személybe visszahelyezve vagy egy megtöbbszörözött személyben, a mese formájában), mégpedig olyannak, amilyennek nem tudnám – vagy nem merném – látni vagy álmodni, de amilyennek mégis tudom magam.”
Jean Genet

Az abszurd dráma eszközeivel a produkció olyan fontos kérdéseket feszeget, mint a szexualitás, testvéri szeretet és hűség, a megalázás és megaláztatás, a gyilkosság és öngyilkosság. Jegyek már kaphatók: elővételben 1200, az előadás napján 1500 Ft-ért lehet a belépőket megvásárolni.



Az előadás 14 éven aluliaknak nem ajánlott!