2012. december 10., hétfő

Karácsonyi nyílt nap a REÖKben

Ismét karácsonyi nyílt nappal kedveskedik december 15-én 10 órától kisebb és nagyobb látogatóinak a REÖK. Míg a gyerekek múzeumpedagógiai foglalkozáson vesznek részt vagy díszeket készítenek a REÖK karácsonyfájára, a felnőttek akár Picasso élettársának képeiben vagy komolyzenei műsorban is gyönyörködhetnek. A nap csúcspontja a Budapesti Operettszínház sztárjainak fellépése: az Elfújta a szélből is énekelnek.



Rendkívül sikeresnek bizonyult a tavalyi adventi készülődés során megtartott REÖK-ös nyílt nap: számos gyerek és szülő tölthette egy napját szórakoztató kulturális programokkal, ünnepi készülődéssel. Éppen ezért idén is megrendezi a REÖK a népszerű karácsonyi napot. December 15-én, szombaton 10 és 18 óra között vár ingyenesen kicsiket és nagyokat a kiállítóház.

Díszek a REÖK karácsonyfáján

Amellett, hogy idén is együtt díszíthetik fel a REÖK karácsonyfáját a gyerekek, izgalmas programokkal is várják őket. A díszeket a Helen Doron Matiné keretében készíthetik el, majd rögtön fel is aggathatják a fenyőre. A kézműves foglalkozáshoz hasonlóan szintén egész nap tart a múzeumpedagógiai program: Ale Ildikó múzeumpedagógus értelmezi a kicsikkel a Kontrasztok vonzásában kiállításon látható műalkotásokat, és tart ezekhez kapcsolódó rajzos foglalkozást. Kincskereső játékon is részt vehetnek a vállalkozó szelleműek, sőt ezzel óránként nyerhetnek jegyeket a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira.




Tárlatvezetés és Elfújta a szél

Hogy a felnőttek se unatkozzanak: 12-től 15 óráig Molnár Sándor képzőművész óránként tart tárlatvezetést az aktuális kiállításon. Érdemes vele végignézni a műveket, hiszen olyan mesterek munkáiról tudhatunk meg érdekességeket, mint Françoise Gilot, aki Picasso élettársa volt, vagy éppen a szintén világhírű El Kazovszkij és Rozsda Endre. A Várfok Galéria tárlatához kapcsolódóan Szalóky Károly galériatulajdonos és Nátyi Róbert művészettörténész beszélgetnek, majd Kovács Krisztina kurátor tart tárlatvezetést. Az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói komolyzenei koncerttel kedveskednek a látogatóknak 13 és 14 órától.
Kiemelkedő pillanata lesz a napnak a Budapesti Operettszínház sztárjainak fellépése: 11 órától Szabó P. Szilveszter, Janza Kata, Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Nádasi Veronika és Bordás Barbara adnak elő dalokat a közönségnek. A legismertebb slágerek hangoznak el a Rómeó és Júlia és az Elisabeth című musicalekből, illetve nagy meglepetés, hogy a jövő nyári Dóm téri produkció, az Elfújta a szél egy-egy dalát is hallhatjuk a művészektől.