2012. december 4., kedd

Tringa Borpince az Alsóvárosi Tájházban

Az Alsóvárosi Tájházba (Szeged, Nyíl utca 43.) ismét borestre invitálják a borkedvelőket. Ezúttal december 6-án, csütörtökön 18 órától, Szekszárdról Gál Antal borász lesz a vendég aki a Tringa Borpincét mutatja be.





A pincészet 2001-ben alakult Szekszárdon kis családi vállalkozásként, mely 7 hektáron gazdálkodik. A napsütéses órák magas száma, valamint a lösz talaj adottságai kiválóan alkalmassá teszik a vidéket a vörösbor szőlők termesztésére.

Pince a hegytetőn

A birtok gerincét alkotó négyhektáros terület a feldolgozó üzemmel és pincével a város szélétől nagyjából egy kilométerre, a Kerékhegy tetején, festői környezetben található. A pincészet nagyrészt vörösborok készítésével foglalkozik, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc fajták, valamint ezek házasításai a legjellemzőbb boraik, de választékukat színesíti egy rozé és egy fehérbor is.


A borkészítés alapjául szolgáló szőlőt kifejezetten minőség orientáltan, magas tőkekorlátozással termesztik, szüret után pedig modern, irányított erjesztés technikával készítenek belőle bort. Ezt követően fahordós pincékben érlelődnek a vörösborok legalább egy évet, mielőtt palackba töltenék őket. Filozófiájuk szerint a fogyasztóval minél közelebbi kapcsolatra törekszenek, ezért elsősorban közvetlenül értékesítik a boraikat a pincénél, illetve fesztiválokon, bemutatókon, ezen kívül borszaküzletekbe, borozókba, éttermekbe szállítanak. Pincészetüknél kialakított vendégfogadó épületben lehetőség van a borkedvelőknek helyben kóstolni a borokat, illetve megismerkedhetnek a feldolgozó üzemmel is.


A borestre a belépő a helyszínen váltható, 2000 Ft/fő áron.
A rendezvényre jelentkezni e-mailben vagy telefonon lehet:
Szabó Magdolna: 30/294-52-22  szabomagdoln@gmail.com
Kulik Melinda: 30/501-28-22      kulik.melinda@gmail.com